Goedkope gordijnen kiezen of toch niet?

Zal ik goedkope gordijnen kopen? Veel mensen vragen zich dat af. Waarom zou je veel geld uitgeven aan duurdere gordijnen als er ook prima goedkope gordijnen te koop zijn. Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig. Je hebt hoe dan ook goede gordijnen nodig. Dat zijn misschien niet altijd de meest goedkope gordijnen maar je zult zien dat goede gordijnen echt niet veel duurder hoeven te zijn.

Want ook aan goedkope gordijnen stel je eisen

Als je zomaar op zoek gaat naar goedkope gordijnen loop je daadwerkelijk het risico dat je met een kat in de zak thuiskomt. Niemand wil gordijnen die niet geschikt zijn voor datgene waarvoor ze zijn bedoeld. En niemand wil goedkope gordijnen die er volgend jaar al niet meer uitzien. Zorg dus dat je voor je op zoek gaat naar gordijnen, eerst even je eisen helder op een rijtje zet. Ik noem een paar voorbeelden.

Zijn de gordijnen een belangrijk element in je interieur?

Wat is de functie van je gordijnen? Vormen ze een cruciaal element in je interieur? Moeten ze de klassieke of juist moderne uitstraling van een woonruimte onderstrepen? Dan is het zonde om voor de goedkope gordijnen te gaan als die toch net niet zijn wat die kamer nodig heeft. Het is ronduit jammer om een interieur met mooie meubelen - stuk voor stuk duurder dan je gordijnen - af te werken met gordijnen die toch nét niet passen. Tegelijkertijd zul je zien dat er ook voor mooie, stijlvolle en kwalitatief goede gordijnen vaak helemaal niet zoveel betaald hoeft te worden.

Zijn gordijnen echt voor de verduistering?

Zeker in dat geval zul je het iedere dag betreuren als je concessies doet aan de kwaliteit. Verduisteringsgordijnen moeten ook echt voor een volledig donkere kamer zorgen. Licht dat er toch doorheen komt omdat de gebruikte stof net iets goedkoper was, zorgt letterlijk iedere dag voor irritatie. Zorg dat je niet al in de tweede week de gordijnen uit pure frustratie van de rails aftrekt. En je hoeft echt niet teveel uit te geven aan verduisteringsgordijnen. Voor een redelijke prijs heb je heel goede verduisteringsgordijnen. Maar puur voor de goedkope gordijnen gaan, is zeker bij verduisteringsgordijnen niet slim.

Hoe lang gaan mijn gordijnen mee?

Ook een belangrijke vraag als je je afvraagt of je goedkope gordijnen moet kiezen. Goedkope gordijnen zijn juist erg duur als je volgend jaar alweer naar de winkel moet. Hoelang gaat de stof van jouw gordijnen mee zonder lelijk te worden? Wanneer moet je de gordijnen weer vervangen?

Goedkope gordijnen kopen?

Je ziet het. Gordijnen kopen hoeft echt geen dure aangelegenheid te zijn. Zolang je maar duidelijk voor ogen houdt waarvoor je de gordijnen wilt gebruiken. Check of de gordijnstof inderdaad zo ondoorschijnend is als jij wilt. En dat de stof niet onder invloed van de zon te snel verkleurd. En of de stof van je keuze wel echt past bij de ruimte waarvoor de gordijnen zijn bedoeld. Als je een duidelijk beeld hebt waar jouw gordijnen aan moeten voldoen, ben je wel degelijk in staat om ook voor een redelijk budget de beste gordijnen te vinden. Als je puur voor de goedkope gordijnen gaat, zul je vaak worden teleurgesteld. Maar als je precies weet wat je hebben wilt, blijken die gordijnen uiteindelijk vaak helemaal niet zo duur te zijn. Check het maar in ons assortiment.

Reacties