Gordijnen voor de feestdagenGordijnen lijken voor de feestdagen gemáákt. Want fraaie raamdecoratie is natuurlijk de ideale manier om het huis er tijdens de feestdagen extra feestelijk uit te laten zien. Juist met gordijnen wordt iedere leefomgeving extra sfeervol en gezellig. Goed om daarom tijdens deze dagen wat meer aandacht aan de gordijnen te besteden.

Feestelijke gordijnen voor de feestdagen?

Ook al verkopen we natuurlijk graag gordijnen, we begrijpen het als je niet speciaal voor de feestdagen nieuwe gordijnen wilt aanschaffen. Maar vergis je niet hoe je met zo’n eenvoudige aanpassing de kamer een compleet ander uiterlijk kunt geven. Door in deze periode iets rustigere kleuren te gebruiken bijvoorbeeld, laat je de sfeervolle verlichting en de verdere aankleding extra opvallen. Sommige mensen hebben dan ook meerdere sets gordijnen die passen bij de verschillende seizoenen. Wintergordijnen en zomergordijnen bijvoorbeeld. En ze zijn ook supersnel omgewisseld. Gordijnen worden eenvoudig met gordijnhaken door de runners gestoken die aan de rail zijn bevestigd. Verwisselen van je gordijnen is dan ook geen probleem. En als je in het voorjaar juist weer heldere gordijnen in frisse lentekleuren wil ophangen, is dat zo gebeurd.

Gordijnen wassen na de feestdagen

Met kerst valt het meestal nog wel mee maar na oud en nieuw hebben de gordijnen vaak een wasbeurt nodig. De combinatie van oliebollen, appelflappen, poedersuiker, gourmetten en champagne levert nogal eens vlekken op die je er na de feestdagen weer uit wilt hebben. En er kunnen geurtjes in de gordijnen hangen die na de feestdagen veel minder feestelijk overkomen. Ook daarvoor is het handig dat je gordijnen snel kunnen worden losgehaald om ze even een goede wasbeurt te geven. Vaak is chemisch reinigen de handigste oplossing. Maar sommige gordijnen kunnen ook prima tegen de wasmachine. Centrifugeren of de droogtrommel zijn daarbij niet nodig. Gewoon weer vochtig ophangen en de kreukels verdwijnen vanzelf!

Kaarsen en gordijnen? Voorzichtig

Natuurlijk nog wel even een waarschuwing. Kaarsen en gordijnen zorgen allebei voor sfeer, maar te dicht bij elkaar is uiteraard geen goed idee. Voorkom dat je gordijnen vlam vatten en houd de kaarsen dus op afstand.

Gordijn.nl wenst je fijne feestdagen en een sfeervol 2018!

Je ziet het. Met gordijnen kun je je woning nog net even gezelliger maken voor de feestdagen. En na het feest zijn ze zo weer gewassen en ga je met schone gordijnen het nieuwe jaar in. We wensen je prachtige feestdagen en een fantastisch begin van het nieuwe jaar. Ook dan staan we weer voor je klaar met mooie gordijnen voor ieder interieur!

Reacties