Op zoek naar Ikea gordijnen“Ikea gordijnen zijn toch ook prima?” De vraag was prikkelend bedoeld. Het was op een feestje, mijn gesprekspartner wist dat ik maatwerk gordijnen verkocht en wachtte met een grijns op mijn reactie. Maar mijn antwoord verraste haar:

“Nee hoor, er is niets mis met Ikea gordijnen.”

Want laten we wel zijn, je kunt bij Ikea leuke gordijnen kopen. Maar we eten ook niet alle dagen aardappelen en willen ook wel eens iets anders dan een koekje bij de koffie. Zo is het ook met gordijnen kopen. Soms volstaat Ikea, soms zoek je nét even iets anders. Maatwerk bijvoorbeeld. Of gordijnen die niet iedereen heeft hangen.

Maatwerk Ikea gordijnen?

Ikea heeft met gordijnseries als Merete, Vilborg of Aina natuurlijk best mooie gordijnen. En voor sommige toepassingen voldoen die ook uitstekend. Zeker als je bepaalde standaard maten zoekt, kun je die gordijnen bij Ikea bestellen of kopen. Veel Ikea gordijnen hebben standaard maten van 3 meter hoog en bijna anderhalve meter breed.
Voor ramen en deuren met andere afmetingen moeten Ikea gordijnen worden vermaakt. En bij bredere ramen of een schuifpui moet je meerdere gordijnen naast elkaar gebruiken. Juist dan zie je het voordeel van maatwerk gordijnen. Bij Gordijn.nl bestel je eenvoudig gordijnen op maat. We geven duidelijke instructies hoe je de gordijnen gemakkelijk kunt inmeten en zorgen daarna dat ze perfect op maat worden geleverd. Bovendien zijn ze uitstekend afgewerkt. En dat allemaal tegen een kleine meerprijs. Dan ga je toch niet zelf aan de slag?

Unieke Ikea gordijnen?

De kans bestaat dat als men over duizend jaar archeologische opgravingen verricht er allereerst een boekenkast Billy wordt gevonden. Iedere 10 seconden wordt er ergens ter wereld één verkocht en er zijn er inmiddels meer dan 40 miljoen in elkaar geschroefd. En zo is het met meer Ikea meubels, interieur accessoires en gordijnen. Men herkent z’n eigen meubels bij vrienden en de buren. In Groot-Brittannië komt zelfs 10% van alle meubels van de Ikea.
Maar af en toe wil je je natuurlijk met je interieur onderscheiden. Iets bijzonders in huis hebben waarvan je zeker weet dat je het niet bij anderen tegenkomt. Ook daarvoor zijn onze gordijnen een uitstekende keuze. Met onze uitgebreide variatie in kleuren, stoffen én maatwerk weet je zeker dat jouw gordijnen niet ook bij de buren hangen.

Ikea worstenbroodjes?

“Maar,” zei m’n gesprekspartner nog, “ik moet er natuurlijk ook altijd heen van de kinderen. Omdat ze die Ikea worstenbroodjes zo lekker vinden na het winkelen.”
Daar had ik even geen antwoord op. Onze gordijnen zijn uniek, verkrijgbaar in talloze kleuren en op maat gemaakt. Maar worstenbroodjes? Nee, die verkopen we nog niet...

Reacties