Inbetween gordijnen kopen, waar let je op?
Inbetween gordijnen zijn inderdaad precies ‘in between’. Zijn vitrages net iets te dun en doorzichtig, maar vind je overgordijnen juist weer te gesloten? Dan zijn inbetween gordijnen de voor de hand liggende keuze. Maar wat zijn dat eigenlijk precies? En moet je nog ergens op letten als je online inbetween gordijnen gaat kopen?

Overgordijnen, vitrage of inbetweens?

Soms wil je dichte overgordijnen waarmee je bijvoorbeeld de woonkamer ’s avonds echt volledig kunt afsluiten van de buitenwereld. Prettig, sfeervol en in de koude periodes ook prima isolerend. Het nadeel ervan is dat die overgordijnen natuurlijk onbruikbaar zijn als je overdag de kamer een klein beetje wilt afschermen. Als je de zon een beetje buiten de deur wilt houden zonder je helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Vaak combineren de mensen overgordijnen dan ook met een lichte, dunne vitrage. Overdag zorgt de vitrage voor wat zonwering en privacy, terwijl je wel gewoon naar buiten kunt kijken. Meer informatie over de verschillende gordijnstoffen vind je op Gordijn.nl

Inbetween gordijnen, de ideale ‘tussengordijnen’

Toch is voor veel mensen die combi van overgordijnen en vitrage absoluut niet ideaal. Niet iedereen zit te wachten op verschillende lagen raamdecoratie en zonwering voor het raam. En soms is het ook helemaal niet nodig om een kamer volledig te kunnen verduisteren, maar wil je wel iets meer afscherming dan bij gewone vitrage. In die gevallen blijken inbetween gordijnen de perfecte match. Deze gordijnen zijn de tussenvorm tussen vitrage en overgordijnen. Ze hebben een mooie lichtinval, laten je goed naar buitenkijken, maar zorgen van buitenaf voor meer privacy dan vitrage. Waarbij er bovendien veel verschillende stoffen voor inbetween gordijnen zijn en je dus behoorlijk kunt variëren in kleuren, zonwerend vermogen en de mate van transparantie.

Hulp bij het kopen van inbetweens

Inbetween gordijnen kopen vraagt dan ook om wat aandacht. Hoe afdichtend moeten je inbetweens nog zijn? Hoeveel lichtinval wens je overdag? Welke stof past daarbij? Gelukkig kunnen we je hierbij prima helpen. In onze gordijnkiezer kun je al je woonwensen en voorkeuren invoeren, wil je inbetween gordijnen kies dan voor de optie lichtwerende gordijnen. Je ziet vervolgens een mooie selectie van inbetween gordijnen en andere raambekleding. 

Inbetween gordijnen op maat kopen?

Net als bij gewone gordijnen is het ook bij inbetweens natuurlijk belangrijk dat ze de juiste maat hebben. Bij ons kun je ook online je inbetween gordijnen perfect op maat bestellen. Bij onze inmeet instructies staat duidelijk aangegeven hoe je de maten opneemt. En mocht je er echt niet uitkomen, kun je altijd onze meetservice inschakelen!

Reacties